• 140 pàgines | 14,5 x 21 cm | rústica
  • Traducció: Carme Gala
  • ISBN: 978-84-92696-40-6
  • Takatuka Novel·les

70 milles fins al paradís

14,00 

Siad, un infermer de Somàlia, i la seva filla Sara esperen a Tunísia juntament amb altres refugiats africans, fins que els passadors d’emigrants il·legals els facin arribar a Europa. La travessa del Mediterrani a bord d’una vella barca malmesa esdevé un malson. Després d’una llarga odissea, els ocupants extenuats i mig morts de set són capturats pels guardacostes italians. El suposat paradís Europa resulta ser un centre per a immigrants indocumentats en què, sota condicions indignes, han d’esperar fins que es decideixi si els permeten entrar al país o si els retornen a l’Àfrica.

En Siad i la Sara somien emigrar al Canadà, on en Siad podria trobar feina d’infermer. Un somni que volen fer realitat amb totes les seves forces.

Ressenyes

«El llibre està ple de frases impressionants i corprenedores, i està basat en les investigacions que va dur a terme l’autor. No només es fonamenta en fets reals sinó que conté una part de documentació verídica. Un llibre que es llegeix de pressa i que atrapa des de la primera línia. Una obra que desperta consciències. Una història que no deixa indiferent i que, n’estic convençuda, és capaç d’arribar tant al públic juvenil com al públic adult. Després de llegir la novel·la no em sembla que es pugui contemplar amb indiferència aquesta tragèdia quotidiana», María Dolores García Pastor, Anika entre libros.

«Un entorno de guerra permanente, la pobreza y la muerte conducen a Siad a tomar la difícil decisión de llevar su hija lejos de su patria en busca de un futuro mejor. Un largo viaje por el desierto a merced de las mafias y los ahorros de una vida para lograr un pasaje en una peligrosa embarcación camino de la esperanza. La esperanza de la paz, el trabajo y la libertad que ofrece la utopía del primer mundo: una esperanza truncada por un amargo tsunami de la realidad representado por el racismo, un sistema económico basado en la semiesclavitud y la falta de respeto a los derechos humanos y a los tratados internacionales. Una historia humana; una historia real», Boletín SOL (Servicio de orientación a la lectura) de la FGSR.

Veure més