- 82 pàgines | 12 x 18 cm | rústica
- Traducció: Ariadna Martín
- ISBN: 978-84-92696-32-1
- Takatuka Novel·les
A la teva pell
6,50 €
I si un bon dia et despertessis a la pell d’una altra persona?
En Ricard no suporta en Makin. Potser perquè en Makin és negre…
Al matí, durant el partit de futbol, en Ricard ha colpejat en Makin. No li ha passat ni pel cap l’efecte que podria tenir posar-se al seu lloc, a la seva vida.
Hi hauria hagut de pensar abans.
Ara, ja no pot triar.
Ressenyes
«Sovint els nostres alumnes, fills, néts o nebots ens fan adonar que cometem errors, malgrat que els vulguem transmetre uns valors d’igualtat entre persones.
Aquest parell de llibres ens posen en alerta d’un fet paradoxal: estem rebent missatges a través de la televisió, de l’escola o de la família de comprensió i respecte vers qui tinguem al costat i, en canvi, a efectes pràctics, tot aquest discurs és efímer. Per tant, aquestes novel·les són una bona eina per encetar un debat. El missatge final d’aquestes dues lectures és concís: potser hauríem de permetre que els nens i nenes siguin més lliures i es relacionin amb els altres sense els nostres prejudicis». Gemma Artigas, Notícia de llibres infantil i juvenil, Llibreria Robafaves.
«Con los lectores más jóvenes en mente, Bourdier elabora un relato ligero y dinámico, cuyo fondo ético es tan simple como necesario: ponerse en el lugar del otro es el mejor modo de evitar prejuicios tan dañinos como el racismo.
El protagonista y narrador es Ricardo, un niño como tantos otros. Ricardo odia a Malal, un compañero africano que en el patio demuestra su destreza como jugador de fútbol. Sin embargo, lo que parece un maleficio va a cambiar la vida de Ricardo para siempre. (...)
A medida que la piel de Ricardo se va tiñendo más y más, afloran sus temores, y también los que podría sentir un muchacho como Malal. Así, en el transcurso de la aventura, descubre que el odio es un mal consejero –así se lo demuestran un par de maléficos skinheads–. Por otro lado, la familia de Malal le ayuda a superar esta mágica circunstancia, y con ello, Ricardo queda vacunado contra el racismo. (...)
Obviamente, las transformaciones aleccionadoras son un ingrediente clásico de los cuentos de hadas, pero si hablamos de racismo, éstos son los precedentes más notorios del oportuno relato de Bourdier», Guzmán Urrero, Cine y Letras