• 96 pàgines | 12 x 18 cm | rústica
  • Traducció: Pere Comellas Casanova
  • ISBN: 978-84-92696-91-8
  • Takatuka Novel·les

A l’ombra dels pirates

7,50 

El fill del pirata descobreix amb sorpresa que la seva mare no és presonera del vaixell enemic, sinó que se n’ha anat voluntàriament amb l’almirall del vaixell que els acaba d’abordar. La incursió pel vaixell del seu nou padrastre el porta a descobrir horroritzat que en les bodegues hi ha una càrrega d’esclaus, nens i adults. Tip de la vida de pirata del seu pare i irritat amb la seva mare perquè s’ha enamorat d’un negrer, tot sol decideix alliberar els esclaus i, especialment, una noieta negra de qui s’ha quedat encisat des del primer dia que la va veure en un dels pallols del vaixell.

Ressenyes

«Us heu aturat a pensar què deuen sentir emocionalment els fills de tota mena de facinerosos? El fill del pirata, protagonista i narrador de la història hi pensa sovint i veu que la vida de pirata no l’abelleix gens ni mica. Un dia els aborda i venç un vaixell enemic i la sorpresa del xicot és gran en descobrir-hi la seva mare, però no com a presonera sinó com a companya de l’almirall, un negrer. Horroritzat davant la càrrega humana que transporta el vaixell, decideix obrar pel seu compte» Rosa Mut, Cavall Fort.

«Una novel•la interessant sobre una època poc coneguda, i un tema que sol agradar bastant als nens, la pirateria. Però no només va d' aventures de pirates, sino que ens planteja algun altre tema encara més punyent, l'esclavisme i el comerç d'esclaus. Es tracta del fill d'un pirata, que va al vaixell del seu pare, i viu tot tipus d'aventures, però un dia, descobreix un gran secret que s'amaga a la bodega d'un vaixell enemic....
És un llibre curt, escrit amb una prosa àgil, en primera persona, mantenint un bon ritme tota l'estona, una lectura molt amena, i alhora reflexiva. El llenguatge és molt actual, tot i estar ben ambientada a l'època que tracta, i les il•lustracions, de Benjamin Adam, en blanc i negre, li donen un aire de còmic molt interessant». http://robafavesjove.blogspot.com.es, Llibreria Robafaves.

«Una novel·la que reuneix humor, elements històrics i valors morals», Inter CDI.

«Amb aquest llibre Boris Le Roy fa servir l’excusa d’un tema que agrada molt a nens i joves, la pirateria, per endinsar-nos en el coneixement d’una època molt poc coneguda. Una novel·la d’aventures que serveix per a mostrar-nos la duresa dels anys de l’esclavisme de la mà del nostre protagonista i narrador, el fill d’un pirata que viatja al vaixell del seu pare. És un llibre curt, escrit de forma senzilla i molt ben il·lustrat, amb acció i història d’amor inclosa. Un llibre dels que fan lectors, enfocat a nens i nenes a partir de 9 o 10 anys». Guia de literatura infantil i juvenil tardor 2012, Biblioteques de la Diputació de Girona

Veure més