- 64 pàgines | 19 x 24 cm | cartoné
- Traducció: Gustau Raluy
- ISBN: 978-84-18821-53-0
- Takatuka No ficció
Alerta, verins! Tot sobre serps verinoses, llavors de cacau i gossos detectors de drogues
17,50 €
En aquest llibre descobriràs quins tipus de verins existeixen. Aprendràs què tenen a veure els bacteris amb el verí i sabràs si el plàstic és tan tòxic com diuen. I trobaràs resposta a preguntes com:
Com puc saber si un bolet és verinós? Què he de fer si em mossega una serp? En què treballa un toxicòleg? És veritat que la xocolata és tòxica per als gossos? Quin és l’animal més verinós que existeix? Amb qüestionaris i un experiment perquè fabriquis plàstic orgànic a casa.
En aquesta obra es parla de manera detallada tant de plantes o animals verinosos com de substàncies tòxiques presents a la natura, com l’arsènic o el mercuri. A més, també hi trobareu explicacions sobre els usos medicinals d’alguns verins i sobre les substàncies creades artificialment per les persones, com els plàstics, les drogues destinades al consum humà —com l’alcohol o el tabac—, i les dissenyades per eliminar altres persones mitjançant injeccions letals o en forma d’armes químiques com les que s’utilitzen en conflictes bèl·lics. El llibre es divideix en set capítols, seguits per un petit qüestionari tipus test, i també inclou un petit experiment per aprendre a fer plàstic orgànic a casa.
Amb el suport de
Ressenyes
«Es un libro muy completo, curioso, ameno y didáctico; una opción de lectura para todos». Anika entre libros
«Con la excepción de algunas obras informativas puntuales publicadas en los años noventa, los libros infantiles nunca habían explorado, al menos con la profundidad con la que los autores aquí demuestran, el impacto que las sustancias tóxicas pueden generar en los seres vivos y en el conjunto de la naturaleza. El contenido científico está avalado por el prestigioso profesor y director del departamento de Toxicología y Farmacología de la U.C. Lovaina, Jan Tytgat, que aporta descripciones sencillas y didácticas sobre las características de los más y menos conocidos venenos, los animales y plantas que los fabrican o generan y el daño que estos provocan en las personas y el entorno. Reptiles temibles, setas mortales, bacterias resistentes a los tratamientos, drogas demoledoras para el cuerpo humano o el peligro "invisible" que supone el uso indiscriminado de plásticos en el día a día... Un vademécum ilustrado, que sorprende por la equidistancia con la que afronta, por ejemplo, la descripción del consumo de estupefacientes (sin didactismos ni juicios de valor, como corresponde a un análisis certero); o la variada selección de casos que se presentan». Canal Lector