- 32 pàgines | 21 x 29,7 cm | cartoné
- Traducció: Anna Soler Horta
- ISBN: 978-84-92696-00-0
- Takatuka Àlbums
Què ve després del mil? Un conte il·lustrat sobre la mort
15,00 €
«I què ve després del mil?» li pregunta la petita Lisa al seu amic Otto, amb el qual està aprenent a comptar les estrelles, en aquest llibre escrit i il·lustrat amb gran sensibilitat per Anette Bley. La Lisa ja sap comptar fins a setze, però al cel hi ha moltes més estrelles, com a mínim mil, li ha explicat el vell Otto. Amb ell passa estones molt divertides, però un dia l’Otto es posa malalt i, al cap d’un temps, es mor. La Lisa no es pot acostumar a la seva absència. És la dona de l’Otto qui li fa entendre que encara que una persona no la puguem veure, pot seguir present dins nosaltres.
Que ve després del mil? ha rebut «La ploma de plata», el premi al millor llibre infantil i juvenil de l’Associació de Metges Alemanys, que el va incloure entre les recomanacions de l’any 2005.
Ressenyes
«A tots ens costa entendre la mort [...] L’alemanya Anette Bley ha buscat una correspondència perquè la Lisa, una nena, pugui encarar la dolorosa absència del seu amic Otto, un vell jardiner. [...] Es tracta d’un text dialogat ple de complicitat i de jocs entre dos amics; i aquesta química perfecta entre l’Otto i la Lisa es reflecteix en les il·lustracions, divertides, elegants, delicades.» CLIJ
«Un llibre que tracta d’una qüestió conflictiva tant per als nens com per als adults i també conflictiva entre nens i adults. El dol, l’absència o el record dels qui se n’han anat es tracten aquí amb l’extremada sensibilitat que exigeix un tema tan dolorós però tant de totes les edats com és la mort.» www.lahaine.org.
«Parece que una parte del legado que nos dejan los ancianos consiste solo en saber mirar y disfrutar con lo más sencillo: el paso de la estaciones y de los días. Contemplar la noche, los árboles, los animales, aprovechar la alegría de lo simple y de lo que no se puede comprar. Por eso, cuando se van, si la lección ha sido aprendida, se quedan un poco en todo lo que nos mostraron.» Club Kirico. Guia de lectura “Los abuelos y nosotros"
«Ahí creo que radica la belleza de este álbum. En la facilidad de conectar, de mostrar, de pasearnos por las sensaciones que produce la celebración de las cosas sencillas y la aceptación de la vida con todo lo que ella nos ofrece, nos trae. Un libro intenso, para compartir en lectura y, desde luego, para disfrutar. Un libro para mirar, perderse en las ilustraciones en las que están enmarcadas las ilustraciones. Un libro para tocar, y sentir el rugoso de sus guardas para después pasar al satinado. Un libro para vivir, desde luego, por lo que cuenta, por cómo lo cuenta.» Pablo Albo, Biblioteca de los elefantes