• 142 pàgines | 13 x 19,5 cm | cartoné
  • Traducció: Anna Soler Horta
  • ISBN: 978-84-92696-97-0
  • Takatuka Novel·les

Sputnik

13,50 

Quan l’Sputnik apareix al veïnat, res no torna a ser com abans. Porta impermeable i botes d’aigua de color rosa, encara que no plogui, i diu que ha vingut d’un altre planeta. L’Adrià s’ho creu però la seva germana gran, l’Anna, i el seu amic Karim saben de sobres que els extraterrestres no existeixen. Qui és, doncs, l’Sputnik i on és la seva llar?

Les trobades d’Adrià, Anna i Karim amb l’Sputnik donen lloc a ­reflexions profundes i divertides sobre els extraterrestres i ­sobre l’amistat, la solidaritat i l’actitud davant l’altre, el diferent,­ sigui o no d’aquest planeta.

Una història sobre l’amistat, la família i la força de la fantasia.

Seleccionat pel 9è premi AtrapaLlibres 2013-2014
Seleccionat per a la Lliga dels Llibres 2013-2014

Ressenyes

«Dos germans i un veí es troben sovint per jugar en un solar abandonat al costat de les vies. Allà coneixen l’Sputnik, un noi molt estrany que no parla i que els sembla que prové d’un altre planeta. L’Sputnik anirà apareixent i desapareixent i el retrobaran en ocasions diferents i inesperades. Mentre, a petites dosis, anem descobrint aquest personatge, a casa cadascun dels protagonistes viu una situació més o menys complexa que es va desenvolupant al llarg de la novel·la, com ara la separació dels pares dels germans. En alguns moments, l’Sputnik serà un motiu de fugida a l’exterior, de nansa on agafar-se; en d’altres, un element que els unirà. La relació i interrelació entre les diverses situacions paral·leles que viuen els personatges, algunes de més reals i punyents i altres de més fantàstiques, està treballada amb mestria i amb delicadesa. Les diferents peces de l’engranatge avancen i s’enllacen subtilment. Una obra recomanable per a lectors de terres mitjanes, aquelles que es troben entre els inicis i la maduresa lectora de l’individu.» Pep Molist, Faristol ★★★

«Tots sabem que els extraterrestres no existeixen, però tal vegada estem equivocats. Quan Sputnik apareix al barri sembla que les opinions sobre el seu origen són discrepants. Un llibre divertit que entreteix temes tant interessant com l'amistat, la diversitat, la tolerància i la família. Fantàstica lectura a partir de 9 anys.» Pinzellades al món

«Una història que juga amb elements sorprenents dins un context real, on les dificultats del dia a dia dels nens hi són presents, i tot vist des dels ulls dels infants, els grans protagonistes.» Guia de literatura infantil i juvenil Nadal 2013 (biblioteques públiques de les comarques gironines)

Veure més