banner
català | castellano
Jocs d’África

Jocs d’África

Jocs tradicionals per fer i compartir
Valérie Karpouchko
Traducció: Pere Comellas
28 pàgines
18 x 24,5 cm, cartoné
ISBN: 978-84-936766-1-2
13,50 €
Takatuka no ficció

Àfrica és terra de jocs. Aprèn a fer-te deu jocs d’estratègia i atzar, seleccionats entre els més divertits i antics dels que encara es juguen a Àfrica. Fabrica’t tu mateix els taulers de joc i fes-te les fitxes de manera divertida i sense el més mínim cost.

Els jocs tradicionals del continent africà sovint es dibuixen directament a la sorra o a terra;i les fitxes d’aquests jocs efímers són llavors o pedretes. Aquests jocs de taula són bons per desenvolupar la coordinació, la capacitat lògica i estratègica, i la generositat.
En el llibre s’indica el material que es necessita per fer cada joc un mateix, i la seva història i objectiu, a més d’una explicació senzilla de com jugar-hi.

Text i il·lustració

Valérie Karpouchko és especialista en jocs: n’inventa i en fabrica, i a vagades simplement en recupera i aconsegueix que grans i petits hi juguin pel plaer de trobar-se, de compartir i d’aprendre. ... més

Ressenyes

«Jugar de manera ràpida i engrescadora, com ho fan a l’Àfrica sempre que es reuneixen unes quantes persones, pot esdevenir un passatemps molt interessant, sobretot ara que vivim en un món on la informàtica ha desplaçat els jocs tradicionals de tauler i on no es disposa de temps per a compartir amb els amics de la gresca del joc comunitari», Assumpta Duran, Notícia de llibres infantil i juvenil.

«Un libro provisto de unas cuantas cualidades que van desde el aspecto curioso de la aventura de explorar juegos de otro continente, hasta la sorpresa de descubrir un espíritu competitivo pero respetuoso del adversario, pasando por el placer de crear tus propios tableros, dados y fichas.
Múltiples son las maneras: desde trazar líneas en la arena, hasta crear tableros de pasta de sal o plastilina. Una forma entretenida para pasar el tiempo desarrollando buenos reflejos mentales, capacidades manuales al mismo tiempo que corremos la cortina, permitiéndonos descubrir rasgos de otra cultura. La explicación de cada juego es clara y llega amenizada por curiosos datos geográficos e históricos; en el texto, bien dispuesto en página, el ojo diferencia fácilmente los varios apartados y puede apreciar unas deliciosas imágenes decorativas realizadas con figuras de barro. Esperemos que esta preciosa iniciativa tenga la continuación que se merece», Arianna Squilloni, CLIJ.