takatuka
català | castellano

Takatuka fa 12 anys


Aquest mes d'octubre la nostra editorial fa 12 anys. És cert que no és un número rodó ni massa especial, però donats els temps que vivim hem decidit celebrar-ho amb tots els nostres lectors. Fent un repàs a la nostra història, raó de ser i també pels nostres primers títols.

 

A Takatuka ens prenem molt seriosament als nens i les nenes. Els nostres llibres tenen una voluntat comuna: ajudar a primers lectors, joves i adolescents a desenvolupar les seves ganes de conèixer, la seva capacitat de pensar i, sobretot, el seu desig de contribuir a dotar-nos d'un món més just per a tots i totes. Lectures sempre adaptades a la seva capacitat lectora i de comprensió segons l'edat.

 

 

Així, publiquem històries de solidaritat, amistat i sentit de la justícia, que fugen d'estereotips socials, sexuals i de bellesa; històries de denúncia social, temes d'actualitat o relats històrics en què nois i noies no adopten rols d'adults.

 

 

En el nostre catàleg les famílies també trobaran propostes que els facilitaran el diàleg amb els petits per entendre millor el món en el què creixen, i al mateix temps, per abordar qüestions que no sempre són fàcils d'expressar amb paraules. Arguments que parlen de la capacitat de superació de les persones, dels prejudicis perniciosos, de com enfrontar-se a les pròpies pors, o de com explicar la mort d'una manera propera i no dolorosa.

 

 

Al llarg d'aquests 12 anys hem publicat prop de 140 títols en castellà i català, dels quals 46 són de producció pròpia; textos que s'han traduït a l'alemany, anglès, brasiler, coreà, danès, eslovac, francès, turc i xinès.

 

 

 

 

 

Ens agradaria celebrar tota aquesta trajectòria, i per molts anys més, amb el nostre públic més fidel. Al llarg d'aquest mes us proposarem tres sortejos molt especials: un per a famílies, un altre per a biblioteques i un per escoles. Estigueu atents a les nostres xarxes socials on anirem anunciant les bases i la manera de participar de cada un d'ells.

 

Mentrestant podeu seguir navegant fins a Takatuka on trobareu terra totes aquelles persones que penseu que la lectura ha de ser un mitjà per entretenir, però també l'ocasió per reflexionar, madurar i caminar cap a un món millor. Aquí us esperem!