takatuka
català | castellano

Ja tenim aquí la 4ª edició de la Setmana de l’Àlbum


Del 6 al 15 de novembre se celebra la Setmana de l'Àlbum, un festival que promou activitats centrades en el llibre àlbum per a tots els públics en llibreries, escoles i biblioteques de diverses localitats d'Espanya. Aquest any, a causa de les circumstàncies en què ens trobem, la major part de les activitats de la Setmana de l'Àlbum es realitzaran en format online.

El tema d'aquesta quarta edició és «La veu de l'àlbum». El llibre àlbum juga des dels seus origens amb l'oralitat i la lectura en veu alta, amb textos de poques però intenses paraules, i en els que tant el so com el silenci, el ritme i la repetició fan de la lectura una experiència musical. Però els àlbums es composen també de imatges que, a la vegada, posseïxen també una veu pròpia.
Podeu consultar tota la programació del festival a webdelalbum.org.
Takatuka estarà present en les següents activitats:
Exposició: La veu de l'àlbum
Exposició conjunta de totes les editorials que conformen l'Associació ¡ÂLBUM! al centre cívic Pati Llimona de Barcelona, del 6 al 15 de novembre. Es tracta d'un viatge al voltant de vint-i-tres il·lustracions d'àlbums; un espai per a donar veu als il·lustradors, als artistes protagonistes d'una història narrada en imatges. A més, també hi ha una versió en línia de l'exposició al canal de Youtube de l'associació, on són els propis il·lustradors els que ens presenten la seva obra.
Xerrada: Virus, bactèries, parásitos y demás parentela
Es presenten quatre títols de les editorials Takatuka i Thule que tenen als microbis com a protagonistes. Llibres informatius sobre un tema de màxima actualitat, en temps de coronavirus, per desdramatitzar des de la informació, l'humor i les ganes de saber, i introduir-nos en les peculiaritats d'aquests microorganismes amb els quals convivim diàriament.
Activitat lliure que pots seguir online a través del canal de youtube d'¡ÂLBUM! - Assoc. Editorials Independents LIJ, i que tindrà a la llibreria Abracadabra, de Barcelona, i Diògenes, d'Alcalá d'Henares, com a llibreries convidades.
¡De eso no se habla! Álbum y política
Està present la política en la literatura infantil? S'ha de parlar de temes polítics en la literatura infantil? Quins valors volem transmetre i com ho volem fer? De tot això en parlarem en una trobada molt polític amb Piu Martínez, editora i investigadora sobre literatura infantil, i els editors de Ekaré, Libros del Zorro Rojo i Takatuka.
 
Activitat lliure que pots seguir online a través del canal de youtube d'¡ÂLBUM! - Assoc. Editorials Independents LIJ, que tindrà a Synusia, de Terrassa, com a llibreria convidada.

Feliç Setmana de l'Álbum!