takatuka
català | castellano

"D'aquí no passa ningú!", premi Liberisliber Xic 2017 de la fira d'editorials independents de Besalú (Girona) Liberisliber


Un general que vol ser un heroi, una llista inacabable de personatges disposats a fer-li la guitza i una pàgina en blanc. Cal res més per parlar de les dictadures i les revolucions pacífiques? L'àlbum, obra d'Isabel Minhós Martins i Bernardo P. Carvalho (il·lustracions) i traduït per Pere Comellas, ha rebut un munt de premis: aquest és només el darrer!

Valoració del jurat (extracte)

El Premi Liberisliber Xic 2017 se l'emporta D'aquí no passa ningú! de Takatuka, un llibre astut i compromès on els autors Isabel Minhós Martins i Bernardo P. Carvalho (il·lustrador) combinen el llibre formiguer amb tècniques, temes i estètica de fanzine. Aquest volum, astut i irònic, és una paròdia fenomenal a les forces de l'ordre i als abusos de poder. És també una glossa a la unió i rebel·lió del poble, el qual no es tracta de manera simplista i uniforme, sinó que es reflecteix amb una diversitat exhuberant. L'àlbum és també una metareflexió sobre l'objecte llibre, en què el format es converteix en contingut: destaca pel seu enginyós ús dels paratextos: guardes, il·lustracions que acompanyen la portadella i sobretot el plec de pàgina, que pren un gran protagonisme.