takatuka
català | castellano

Lucía Zamolo rep el premi Serafina 2019 d'il·lustració per EL VERMELL MOLA, que Takatuka publica aquest mes de novembre


 

 

En la passada edició de la Fira del Llibre de Frankfurt, Lucía Zámolo va rebre el premi Serafina 2019 d'il·lustració per EL VERMELL MOLA. Un llibre que parla als més joves sense tabús de la menstruació en forma de diari. Takatuka el publica en castellà i català aquest mes de novembre.

El premi és atorgat des de 2009 per l'Acadèmia Alemanya de Literatura Infantil i Juvenil en col·laboració amb la Fira del Llibre de Frankfurt i la publicació independent del món del llibre Börsenblatt. L'Acadèmia premia a joves talents del món de l'art o de la literatura alemanys, que les seves il·lustracions o textos acompanyin i enforteixin els nens i joves en el seu camí.

El dictamen del jurat ha tingut en compte que la dissenyadora i il·lustradora de 27 anys, Lucía Zámolo, aborda un tema tabú, el de la menstruació, i ho fa mitjançant un diàleg en forma de diari que amb el seu disseny obert fa més atractiva la lectura . «En comptes d'un discurs cientificista, es val d'un llenguatge directe i personal, que recorre a l'humor, a la ironia i a preguntes amb un cert sentit de sorpresa», afirma el jurat. L'artista anima a tenir una relació de «normalitat amb la regla tant per part de les lectores com per part -això seria d'esperar- dels lectors, per tal que en el futur ningú senti vergonya quan li caigui un tampó de la bossa. »

Aquest mes de novembre ja el podreu trobar editat en castellà i català per Takatuka en la vostra llibreria de referència.