takatuka
català | castellano

Takatuka – L’illa dels llibres

Takatuka vol ser l'illa on trobaran terra aquelles persones que pensen que la lectura ha de ser un medi per entretenir, però també l'ocasió per reflexionar, madurar i caminar cap a un mon millor. A Takatuka ens prenem als nens i nenes molt seriosament, i volem facilitar el diàleg entre adults i petits, posant a la disposició d’ells llibres que els permetin entendre millor el món en el qual creixeran, i que serveixin, al mateix temps, als adults per a abordar qüestions per a les quals no sempre és fàcil trobar les paraules adequades. Confiem en la capacitat de nenes i nens per a entendre determinades situacions a les que de tota manera s’han d’enfrontar sovint.

Els nostres llibres parlen de la capacitat de superació de les persones, del perniciós dels prejudicis, de com enfrontar-se a les pròpies pors, o de com explicar la mort d'una manera propera i no dolorosa.

Els llibres il·lustrats de Takatuka reuneixen les següents característiques: Primers lectors, joves i adolescents també trobaran el seu tresor a l’illa de Takatuka. Amb textos de complexitat adaptada a la capacitat lectora i de comprensió de cada públic, a Takatuka trobaran des de llibres d’aventures a petites històries quotidianes, però totes amb un comú denominador: són històries de solidaritat, amistat i sentit de la justícia, que fugen d’estereotips socials, sexuals i de bellesa; històries de denúncia social, temes d’actualitat o narracions històriques en les quals nois i noies no adopten rols d’adults; en les quals trobem a noies protagonistes autònomes i decidides, i nois capaços de mostrar les seves debilitats o pors. En definitiva, històries que permeten que noies i nois entenguin millor el seu entorn i s’acostin al món de les persones adultes amb curiositat, aportant-los elements d’anàlisi i crítica, i animant-los a sentir-se protagonistes de les seves vides i del seu futur. Fantasia, actualitat, aventura i diversió sense lluites pel poder ni líders carismàtics.

Els nostres llibres també trobaran entre el públic adult als seus lectors, ja que les diferents lectures que es poden fer tant d'àlbums com de novel·les els aportaran reflexions interessants o simplement els permetran comprendre millor el món de nois i noies.

Llibres tots ells units per una voluntat comuna: ajudar a nens i nenes, joves i adolescents a desenvolupar les seves ganes de conèixer, la seva capacitat de pensar i, sobretot, el seu desig de contribuir a dotar-nos d’un món més just per a tots i totes.