Editorial

A Takatuka fem llibres per riure, somiar i pensar

L’editorial Takatuka la formem un petit equip de persones i un munt de col·laboradors i col·laboradores, totes ells fonamentals perquè els nostres llibres arribin vosaltres. El projecte de l’editorial es gesta a principis de 2008 i a la tardor ja veuen la llum les nostres primeres edicions.

Els llibres de Takatuka es caracteritzen pels seus jocs amb l’humor, la fantasia i les diferents trames per tal de construir relats i imatges que deixin en els infants i els joves molts somriures, algunes preguntes i reflexions i, sobretot, ganes de continuar llegint i explorant els llibres en els seus diferents formats.

Temàtiques

A Takatuka tots els temes hi tenen cabuda: des de les vivències o les preocupacions que formen part del dia a dia dels infants i els joves, fins a situacions que tenen a veure amb el seu entorn o amb el món que els envolta. És per això que intentem buscar figures infantils pròximes a la seva manera de ser, amb la curiositat, rebel·lia i contradiccions que els caracteritzen, i evitem les figures idealitzades o alienes a la seva realitat (prínceps, reis, nens detectius, figures televisives…). Partint de la premissa que, en general, no hi ha temes per a nens i temes per a adults sinó diferents maneres d’abordar-los, volem fer de la lectura un espai que potenciï el gust pels bons llibres i que convidi els nostres lectors a conèixer i gaudir del món en el qual han de créixer com a persones lliures i autònomes.

Objectius

Així mateix, volem contribuir a desenvolupar la sensibilitat artística dels nens i el gust pel detall amb propostes innovadores quant a l’estil, la diversitat i el potencial creatiu d’aquesta màgica combinació d’imatges i text que permet el llibre il·lustrat.

Formats

En el nostre catàleg hi trobareu llibres en cartó, llibres àlbum, còmics, llibres informatius i novel·les per a primers lectors i lectors avançats, tots ells dirigits a un públic infantil i juvenil.

Associacions

Ens agrada col·laborar i treballar conjuntament amb editorials que comparteixen la nostra manera d’entendre la literatura infantil i juvenil, motiu pel qual som membres i cofundadors de ¡Âlbum!

Respectuosos amb el medi

En darrer lloc, i no per això menys important: intentem ser coherents amb els continguts del nostre fons i per això hem apostat per editar els nostres llibres en impremtes locals que segueixen pautes de producció respectuoses amb el medi ambient.