• 44 pàgines | 15 x 18 cm | rústica
  • Traducció: Ariadna Martín
  • ISBN: 978-84-92696-31-4
  • Takatuka Novel·les

En Tolstoi, un conte de fades

6,50 

Jo no sé vosaltres, però jo, des que sóc prou gran per haver copsat que la gent dorm al carrer, se’m fa estrany. Hi ha alguna cosa que coixeja, oi?!! Tots aquests despatxos a la ciutat, il·luminats com platós de cinema i que a la nit són buits. Amb totes les segones residències que, deu mesos a l’any, només acullen un grapat de ratolins i fins i tot aranyes… Quan hi penso, se’m fa estrany. Si hi penso, és perquè, nosaltres, també en tenim una, de casa d’aquestes. La Teuleria, es diu.

Ressenyes

«Una nena ens fa veure la incongruència del món que l’envolta. Mentre els estiuejants deixen buides i tancades les cases on han passat l’estiu, hi ha gent que viu al carrer. Un sense llar ni papers rep l’ajut de la família de la nena per tal d’integrar-se en la vida d’un poble. Però la realitat, en forma de gelosia d’una persona, posarà punt i final a la integració reeixida. Una narració realista, amb un toc d’humor, sempre sota la mirada d’un infant que ens porta cap a la reflexió i ens presenta un món real en què el lector creix amb la lectura i intueix els molts camins que queden per fer», Libros escogidos por la Red de Selección de Libros Infantiles y Juveniles de la FGSR, (Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil. Associació de Mestres Rosa Sensat).

«Sovint els nostres alumnes, fills, néts o nebots ens fan adonar que cometem errors, malgrat que els vulguem transmetre uns valors d’igualtat entre persones. Aquest parell de llibres ens posen en alerta d’un fet paradoxal: estem rebent missatges a través de la televisió, de l’escola o de la família de comprensió i respecte vers qui tinguem al costat i, en canvi, a efectes pràctics, tot aquest discurs és efímer. Per tant, aquestes novel·les són una bona eina per encetar un debat. El missatge final d’aquestes dues lectures és concís: potser hauríem de permetre que els nens i nenes siguin més lliures i es relacionin amb els altres sense els nostres prejudicis», Gemma Artigas, Notícia de llibres infantil i juvenil, (Robafaves)

Veure més