- 36 pàgines | 21,5 x 26 cm | cartoné
- Traducció: Anna Soler Horta
- ISBN: 978-84-16003-07-5
- Takatuka No ficció
Que bo! Sobre plats deliciosos, cuinats fastigosos, estofats olorosos, menjars flatosos, entrepans assortits i altres menjars exquisits
15,00 €
Hi ha animals carnívors, omnívors i herbívors. Ni tots els animals ni totes les persones mengen el mateix, però els humans són els únics animals que cuinen el seu menjar. Al llarg de la historia, les diferents societats han desenvolupat diferents gustos i hàbits alimentaris: al Camerun mengen llagostes, a Tailàndia, rates, i nosaltres mengem conills. Dins de la nostra societat i la nostra cultura, però, també hi ha hàbits alimentaris molt diferents: hi ha persones que mengen carn i altres que no; persones que fan règim i altres que no…
Un llibre informatiu i divertit per satisfer tots els gustos.
Ressenyes
« Però què mengem i què no mengem? Què mengem per esmorzar? Quan sopem? Amb qui compartim els àpats? Què està considerat de bona educació quan som a taula? Quines són les especialitats culinàries de casa nostra? Les respostes poden ser moltes i molt diverses, tot depèn des del lloc del món des d’on t’ho miris. Tothom menja i tots tenim la capacitat de percebre els quatre gustos principals: amarg com el cafè, àcid com el kiwi, salat com les sardines i dolç com les panses. Tant se val si t’agrada més el dolç o el salat… no és cap secret que tots tenim aquell menjar preferit que només pensar-hi se’ns fa la boca aigua. Això sí, ja ho sabem: s’ha de menjar de tot i no abusar de res. I sí, quan diem tot… també s’inclou la verdura i el peix! Al final tot és més senzill del que sembla, el cos és savi i ens demana en cada moment allò que necessitem. Només hem de saber escoltar-lo.» El Culturista
«Amb aquest bonic llibre tant petits com grans podran ampliar els seus coneixements i descobrir els hàbits alimentaris, les especialitats culinàries i els costums a taula de tot el planeta. El llibre no és un manual típic de dietètica, però gràcies a les seves sensacionals il·lustracions i a les interessants informacions ofereix una bona base per a diàlegs fructífers amb la mainada mentre mengem.» Kikabu
«Us presento un llibre, simplement, deliciós i encantador per als nens, alhora que també és molt recomanable pels adults. Carregats de saviesa, els autors del llibre el dediquen al menjar. Qui menja què i qui menja a qui? Què trobem repugnant? Quins modals tenim a taula i per què són diferents a altres països? Això i molt més ho trobareu dins aquest llibre ple d’històries i imatges creades per a nens i que mostren la diversitat d’hàbits alimentaris culturals, així com també l’escassetat d’aliments als països pobres. Un llibre modern i obert de mires, altament recomanable per a la lectura i per a taules de tot tipus.» Irene Tortós-Sala, Llibreria L'Altell (Banyoles