• 36 pàgines | 21,5 x 26 cm | cartoné
  • Traducció: Txell Freixinet Raspall
  • ISBN: 978-84-16003-11-2
  • Takatuka Àlbums

Rebequeries

15,00 

La mainada acostuma a canviar d’humor sovint. L’alegria i la felicitat més complertes poden acabar en un atac de ràbia i una sorollosa rebequeria en un moment, i pot costar d’identificar-ne la causa entre tant de rebombori. Un malentès, un desig no satisfet, una negativa….poden provocar que es formi un enorme nubulot. Si abans tot era de color de rosa, ara l’ambient es tensa i s’enfosqueix fins descarregar la tempesta. Però la tempesta amaina, i unes paraules poden ajudar a eixugar les llàgrimes i que el gest d’enuig es transformi en el més enorme dels somriures.

Els canvis de color serveixen per a il·lustrar els diferents estats d’ànim per els que passa una criatura quan s’enfada o quan fa les paus amb algú. Un conte sobre desitjos, fustracions i emocions desbocades; i sobre la importància de saber comunicar-se i d’escoltar.

Nominat al premi Huckepack 2018 del Bremer Institut für Bilderbuchforschung (BIBF, Institut de Bremen d’Estudi del Llibre Àlbum) i el projecte Llegir en família de la Biblioteca Fantàstica de Wetzlar (Alemanya)

Ressenyes

«Un llibre fantàstic que descriu de forma molt gràfica i comprensible tot el procés que el nen viu quan pateix una rebequeria. Veiem com el seu món alegre (i de color de rosa) pot tornar-se cada vegada més fosc en produir-se un malentès, una negativa o un desig no satisfet. Mitjançant els colors s’identifiquen diferents estats emocionals, així el vermell (que apareix en el punt culminant de la rebequeria) es barreja amb el blanc de la tranquil·litat dels pares davant aquesta situació, per donar lloc al rosa (de la felicitat, l’amor o el somriure de quan algú està tranquil). Molt recomanable.» blog paresinens.cat

«Diferentes situaciones emocionales en el día a día de un niño (de la felicidad a la tristeza, de la alegría al enfado, del humor a la rabieta...); se dan cita en este álbum. Las autoras utilizan distintos colores para simbolizar los distintos estados de ánimo en el niño protagonista (el rosa de la felicidad, el rojo del enfado, el blanco de la indiferencia de los padres cuando el niño grita, llora y patalea...); capturando el abanico de emociones, caprichos, deseos y frustraciones habituales en la infancia. La obra, que ahora ha sido reeditada por Takatuka, puede servir como base para generar discusiones en torno a esos sentimientos y analizar, de forma consensuada, las posibles soluciones a los conflictos. El texto es interesante para leer en voz alta a los pequeños y que identifiquen escenas en los que se han visto involucrados en alguna ocasión». Canal Lector

Veure més